امروزه بدون شک، نصب یک سیستم آنلاین مهمترین اولویت برای هر استارتاپ جدید، شرکت تازه تاسیس و یا حتی ساخت برند شخصی است. به همین دلیل در این آموزش به شما نحوه ی ساخت وب سایت برای استارت آپ را خواهیم گفت. اگر هنوز در راه اندازی استارت آپ خود دچار مشکل هستید بهتر است ابتدا نگاهی به مراحل راه اندازی استارت آپ بیاندازید.
نحوه ی ساخت وب سایت برای استارت آپ
حتی اگر شما محصولی نفروشید و خدماتی هم بصورت آنلاین ارائه ندهید، وبسایت یک شاهراه برای مردم است تا با کسب و کار شما آشنا شوند. و هم چنین یک ساختار برندی مهم و ابزاری برای تبلیغ به شمار می رود. اما حرف زدن با افراد غیر خرفه ای اینترنتی برای ایجاد یک طرح و برنامه برای استارت اپتان پیشنهاد ترسناکی است. تنها کافیست به سادگی مراحل این صفحه را دنبال کنید تا وب سایتی جذاب که ارزش استارتاپ شما را داشته باشد بسازید.
اگر یک نابغه کدنویسی هستید بنابراین می توانید برای ساخت وب سایت از یک چک نویس استفاده کنید. ولی اگر مثل بیشتر افراد تواناییهای کامپیوتری شما در رفرش کردن صفحه ی توییترتون خلاصه میشه، پس اولین اسم شما یک سازنده وبسایت هست. (یک سری از اسمهای خوب دیگه رو بعدا بهتون میگیم.)
اما قبل از اینکه اینکار رو انجام بدین. خیلی مهمه که تشخیص بدین دقیقا از وبسایت چجور کارکرد و قابلیتی رو میخواید و اینکه چطور میخواید به اهداف مجازیتون برسید. این کار ما رو به مرحله اول میبره …
مرحله اول – طرح کلی وب سایت خود را آماده کنید
قبل از این که وارد عمق ماجرا بشیم و به عنوان یک سازنده وب سایت ثبت نام کنید خیلی مهمه که یک سری نکات کلیدی رو درمورد سایتتون مشخص کنید. که شامل فکر کردن به اهداف اصلیتون میشه، که عبارت است از :
- فروش محصولات یا ارائه خدمات
- نمایش کارهای خلاقانه
- تبلیغ خدمات
- تبلیغ برند
بعد از مشخص شدن اینکه شما می خواید سایتتون به چه هدفی برسه. یک سری چیزای دیگه هم هست که درموردش فکر کنید.
• مخاطب شما چه کسی است؟(مثلا جنسیت، سن، درآمد، شخصیت)
• یک سیستم کمی برای اندازهگیری موفقیت های وب سایتتون درنظر بگیرید – شلوغه، بازدیدش زیاده یا فروش داره؟ یک هدف تعیین کنید و بهش برسید.
• اما مهمتر از همه، نام دامنه (حوزه کاری) شما چی قراره باشه؟
انتخاب نام دامنه
“فایده یک نام چیه؟” سوالی که شکسپیر سال 1959 پرسید، بطرز وحشتناکی کل آثار خودش رو زیرسوال برد. چونکه در عصر اینترنت – مخصوصا وقتی صحبت از نام دامنه میشه – خیلی اهمیت پیدا میکنه .انتخاب یک نام برای دامنه و حوزه کاریتون خیلی راحت تره اگه یک برند حقیقی داشته باشید. مانند یک فروشگاه آجر و ملات. اگر هنور نامی ندارید، نامی انتخاب کنید که خاطرهانگیز و جالب باشد و همچنین اطلاعاتی را درباره برند یا محصول شما تشریح کند.
در مقاله ی انتخاب دامنه به بررسی کامل نکات آن پرداخته ایم. اگر نام مورد نظر خود را پیدا کردید کافیست اینجا کلیک کنید تا بررسی بشود آیا نام موردنظر شما قبلا توسط کسی خریداری شده است یا خیر. اگر نام مورد نظر شما آزاد بود برای ثبت آن سریعا اقدام نمایید. یرا اگر کسی پیش از شما آن را ثبت کند مجبور به تعویض نام و شروع مجدد فرآِند نام گذاری خواهید شد.
بخاطر داشته باشید که وبسایت شما برای جلب توجه میان میلیاردها وب سایت دیگر در پهنای اینترنت رقابت می کند، پس نام تجاری (نام دامنه) خود را با دقت انتخاب کنید.
نکات مهم انتخاب دامنه
در اینجا هم به چند نکته برای انتخاب پر جستجو ترین و در دسترس ترین نام دامنه اشاره کرده ایم:
- تایپ آن آسان باشد (چیزی که مردم قادر باشند بعد از شنیدنش به درستی آن را تایپ کنند)
- کوتاه اما جذاب
- اگر در منطقه خاصی محصول و یا خدمات ارائه می دهید، درنظر داشته باشید که نام مکان را هم به نام دامنه اضافه کنید؛ تا بطور بلقوه در سرچهای محلی رتبه بالاتری داشته باشید و شما با شرکت هایی که نام شان مشابه با نام شماست متفاوت باشید.
مرحله دوم – انتخاب یک سازنده ی وب سایت
خیلی خب، حالا شما آمادهاید تا یک میزبان برای وب سایتتون انتخاب کنید و کسب و کار آنلاینتون رو پر انرژی تر از قبل ادامه بدید. انتخاب هاست مناسب نیز نیازمند رعایت نکاتی است که در مقاله ی انتخاب هاست مناسب به طور کامل آن را شرح داده ایم. تک کلود آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان در زمینه ی هاست و سرور مجازی می باشد.
جهت ساخت وب سایت برای استارت آپ پنج سایتی که همواره از نظر مقرون به صرفه بودن و در مقایسه با سایر سایتها جزو بهترین ها هستند آورده شده :
• WIX
• Sitebuilder
• WordPress
• Weebly
• Squarespace
مرحله سوم – تصمیم گیری درمورد محتویات وب سایت
وقتی که برای وب سایتتون میزبان انتخاب کردید، زمانش رسیده که تصمیم بگیرید میخواید چجور محتوایی رو در وب سایت قرار بدید.
برای مالکان استارتاپ، این موضوع گاهی اوقات دلهرهآوره ولی نگران نباشید، سایت خیلی به محتواهای متنی نیاز ندارد. درحقیقت، متنهای کوتاه و گزینههای واضح برای قدم های بعدی بازدیدکننده معمولا بیشتر تاثیر گذار هستند.
به عنوان مسائل پایهای، بهتره که از چهار یا پنج صفحه اساسی شروع کنیم که اگر لازم شد میتوانید خودتان آنها را توسعه دهید.
صفحات اصلی و ضروری وب سایت
Homepage
صفحه اصلی (صفحه نخست یا صفحه خانه) : تا جایی که می شود این صفحه را جذاب کنید چرا که احتمالا اولین جاییست که بازدید کننده به آنجا می آید. به طور واضح نام برند خود را نشان دهید و مطمئن شوید که نشان دهنده آن چیزیست که خدمات و محصولات شما هستند. عکسهایی را تهیه کنید که معرف برند شما باشند و بطور خلاصه چند خط در مورد این که کار شما دقیقا چیست، توضیح دهید.
About Us
صفحه درباره ما : این قسمت درباره داستان برند شما و ارتقا پیدا کردن اونه. بطور واضح ارزشهای برند شما رو نشون میده و وجه تمایز شما در این رقابت رو مشخص میکنه. مخصوصا در اینجا لحن حرف زدن بسیار حائز اهمیت است. می خواهید با لحن معمولی، به حالت چت کردن با مشتریها صحبت کنید؟ یا می خواهید به شیوه حرفهای ها و بطور جدی با آن ها صحبت کنید؟ این تصمیم از تصمیم شما مبتنی بر اینکه مخاطب شما چه کسی است سرچشمه می گیرد. هم چنین می توانید در اینجا رضایت نامههایی از مشتریان را نیز بیاورید (و یا در یک صفحه مجزا) تا قابل اعتماد بودن و کیفیت کالا های برند خود را تبلیغ کنید.
Products/Services
صفحه محصولات و خدمات – طرح کلی تمام محصولات و خدماتی که شما عرضه می کنید در یان صفحه قرار می گیرد. توضیحات مختصری همراه با عکسهای باکیفیت ارائه دهید که نشانگر ارزش محصولات و خدمات شما باشد. در این جا همین طور باید اطلاعاتی راجع به قیمت گذاری نیز قرار داده شود.
Contact Us
صفحه تماس با ما – شامل تمام راه های ارتباطی شما است و یک نقشه گوگل مپ از مکان حقیقی شما نیز در آن وجود دارد. همین طور لینک هایی از حساب شبکه های اجتماعی خود مانند توییتر، فیسبوک و اینستاگرام گزینه ی مناسبی برای این صفحه هستند.
Testimonials
صفحه نظرات – شامل باز خوردها و فیدبک های مثبت مشتریان است تا حس اعتماد را به بازدید کنندگان القا کند.
مرحله چهارم – زمان ساخت وب سایت برای استارت آپ شما فرا رسیده
وقتی زمان طراحی کردن وبسایتتون فرا میرسه، ایده خوبیه که برید به سایتهایی که محصولاتی مشابه محصولات شما را ارائه میدن و یه نگاهی بهشون بندازید تا بفهمید باید دنبال چجور ظاهری باشید. چیزهایی اعم از :
• طرح رنگ
• فونتهای متناسب با برندتون
• طرحبندی صفحه
• اینکه چطور می تونید از عکسها، فیلمها و کارهای گرافیکی استفاده کنید/
محتوا :
بطور کلی پیشنهاد میشه که یک طرح تمیز اتخاذ کنید و از زیاده گویی و شلوغ کردن بیش از حد محتوا اجتناب کنید.
وقتی زمان نوشتن محتوا فرا میرسه، متن رو با قسمتها و عکسهای مختلف تکه تکه کنید. همینطور استفاده از عناوین و سرمطلبها برای تقسیم کردن متن و راحت درک شدن آن درنظر داشته باشید.
رابط کاربری:
اطمینان حاصل کنید که طرح رنگ، زیبا و رضایتبخش باشد و با رنگ لوگو شما کاملا همخوانی داشته باشد. وقتی نوبت به فونت رسید، مطمئن شوید که اندازه و استایل(خط) آن برای خواندن راحت است. هیچ چیز بدتر از یک فونت کوچک و ناخوانا نیست. اگر می خواهید بازدید کنندگان مطالب سایت شما رو بخونن، پس شرایطی فراهم کنید تا بتونن اینکارو بکنن.
عکس:
درمورد هر عکسی که در سایت بارگذاری می کنید، مطمئن باشید که کیفیت آنها بالاست. مکان آن ها و اینکه می خواهید چقدر بزرگ باشند را انتخاب کنید. اگر خودتون قادر نیستید از کسب و کار خودتون عکس بگیرید، به سایتهایی مثل Flickr و Pixabay برای پیدا کردن عکسهایی با مجوز عمومی خلاقیت مراجعه کنید. این ها در اختیار شما قرار گرفتند تا بدون خطر اتهام به نقض قانون کپی رایت ازشون استفاده کنید.
امنیت، مسئله مهم دیگریست که باید بهش توجه کنید. به یاد داشته باشید که لینکهای صفحات اجتماعی خود را بطور واضح در سایت قرار دهید، دردسترس بودن خود را در درجه حداکثری قرار دهید.
نکته مهم و رو به صعود دیگر نیز این است که خواه ناخواه وبسایت شما بر روی موبایلها نیز باز می شود. در سال 2018، 52 درصد از کل ترافیک اینترنتی مربوط به موبایلها بود. پس برای وب سایت شما امری حیاتیه که همون ظاهری رو بر روی موبایلها داشته باشه که در کامپیوتر داره.
مرحله پنجم – ترافیک رو به سمت سایت خود هدایت کنید
پس در این مرحله از ساخت وب سایت برای استارت آپ شما وب سایت خودتون رو دارید، می تونید بشینید، و اون کلیک های مشتاقانهای رو تماشا کنید که به داخل وبسایت سرازیر میشن، درسته؟ اشتباست.
همون طور که قبلا هم اشاره کردیم میلیاردها سایت دیگه هم وجود داره. البته که در موقعیت خاص خود شما تعدادشون خیلی کمتره، اما حتی در آنجا هم برای دیده شدن باید سخت تلاش کنید. مگر اینکه هدف شما این باشد که شما را فقط در کانالهای اجتماعی و سایر صفحات وب ببینند. شما باید هر کاری می توانید انجام دهید تا در سرچها دیده شوید.
به دنیای عجیب و غریب بهینه سازی موتور جستوجو (SEO)خوش آمدید. هدف نهایی و متعالی SEO رسیدن به بالاترین رتبههای سرچ است وقتی که کلماتی که مربوط به سایت شما هستند در موتور جستوجو نوشته میشن. برای رسیدن به این، چندین قاعده و ضابطه وجود داره. مهمه که شما اونارو بفهمید و بکار ببرید.
نکات مهم سئو
- کلمات کلیدی : کلمات کلیدی که به کسب و کار شما مربوط هستند را بادقت انتخاب کنید. فکر کنید مشتریها پتانسیل سرچ چه چیزاهایی را دارند وقتی به دنبال کسب و کاری همانند کسب و کار شما هستند. اما متن را پر از کلمات کلیدی نکنید، چرا که بازدیدکنندگان را پس میزند
- متن : تا جایی که می توانید متن را مربوط به تجارت خود و مملو از مطالب مفید و آموزنده کنید.
- بهینه سازی عکسها – عکسهای خود را با کلمات کلیدی تگ کنید.
- برچسبها(تگهای) توضیحی متا – این ها توضیحات مختصری هستند که زیر نام وب سایت شما در یک جست و جو (سرچ) ظاهر می شوند. آن ها موقعیت دیگری را فراهم می کنند تا از کلمات کلیدی بهره بگیرید و نظر بازدیدکنندههای بالقوه را به سایت خود جلب کنید.
- کاربری راحت و آسان سایت – سایت شما باید ساده باشد و بتواند مفاهیم را به هنگام مطالعه مستقیما به فرد منتقل کند.
با انجام دقیق و درست مراحل ساخت وب سایت برای استارت آپ به سادگی می توانید در این دنیای پهناور اینترنتی جایگاهی برای خود و کسب و کارتان پیدا کنید.