در این نوشتار به شما نشان خواهیم داد که بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس چگونه میسر می شود. مهم نیست شما یک وبلاگ کوچک را اداره می کنید یا یک کسب و کار آنلاین بزرگ را راه اندازی کرده اید ، بهینه سازی و افزایش سرعت باید جزو الویت های مهم شما قرار بگیرد.
امروزه سرعت وب سایت بسیار مهم است و حتی الگوریتم های رتبه بندی گوگل به این پارامتر توجه ویژه ای می کنند. علاوه بر آن سایتی با سرعت لود پایین به معنی بازدید کمترمی باشد و همان طور که می دانید هدف اصلی تمامی وب سایت ها دیده شدن است. در این نوشتار ما مروری کلی بر تعدادی از تکنیک های کلیدی بهینه سازی خواهیم داشت که می توانند به شما کمک کنند تا سایت وردپرسی و سرور لینوکسی شما به بالاترین حد از کارایی دست یابند.
تکنیک های بهینه سازی وردپرس توسط سرویس میزبانی که استفاده می کنید محدود می شوند. اگر از میزبانی وب اشتراکی استفاده می کنید، کنترل کمی بر روی تنظیم سرور خود دارید و قادر به انجام تکنیک های بهینه سازی پیشرفته نخواهید بود. لازم به ذکر است که بیشتر سرور های مجازی نیز به شما دسترسی های ریشه ای نمی دهند. به همین دلیل ما به شما پیشنهاد می دهیم تا از سرور مجازی لینوکس SSD تک کلود استفاده کنید تا دسترسی کامل به مدیریت سرور مجازی خود داشته باشید. پیش تر در رابطه با این موضوع در مقاله ی سرور مجازی SSD توضیحات کافی را ارائه کرده ایم.
بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس
تنها با انتقال به سرور های مجازی مناسب حتی بدون تکنیک های زیر سایت شما تا حد زیادی بهینه خواهد شد. در ادامه با ما همراه شوید تا بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس را بررسی کنیم.
1. LEMP (لینوکس، nginx ، پایگاه داده MySQL و PHP)
استفاده از یک پشته ی نرم افزاری جامع مانند LEMP قطعا به شما در نصب وردپرس به بهترین نحو کمک شایانی خواهد کرد. پشته ی LEMP در برگیرنده ی Nginx است که از آن برای اجرای شلوغ ترین و پر ترافیک ترین سایت ها در سراسر اینترنت استفاده می شود. استفاده از آن به طور بسیار کارآمدی بر بهینه سازی و افزایش سرعت سایت تاثیر گذار خواهد بود. اجرای آخرین نسخه ی موجود از نرم افزار نیز بسیار مهم است، پس مطمئن شوید که تمام کد های وردپرس، Nginx و دیگر نرم افزار سرور شما به روز شده اند. به روز رسانی PHP به PHP 7 نیز بسیار حائز اهمیت است زیرا نسخه ی 7 سرعتی دو برابر نسبت به PHP 5.6 دارد. هم چنین طبق برخی آزمون ها این نسخه 30% کمتر حافظه مصرف می کند و سرعت پاسخ به درخواست ها در آن 3 برابر بیشتر می باشد.
کاهش بار سرور با غیر فعال کردن سرویس های استفاده نشده نیز گامی موثر در بهینه سازی عملکرد سایت می باشد. به علاوه با این کاهش بار، سرور ترافیک بیشتری به سرویس های مهم مانند پایگاه داده سرور اختصاص خواهد داد.
2. ذخیره سازی در حافظه ی پنهان
ذخیره سازی در حافظه ی پنهان نقش مهمی در بهینه سازی و افزایش سرعت دارد. با اجرای برخی از تکنیک های ذخیره سازی صحیح می توانید عملکرد سایت را صدها برابر بهبود ببخشید. در ادامه برخی از تکنیک های ذخیره سازی موثر را مرور خواهیم کرد.
3. ذخیره سازی در حافظه ی پنهان در سمت سرور
اضافه کردن کد دستور ذخیره سازی در حافظه ی پنهان ( کد دستور همان opcode یا operation code می باشد) مانند افزودن OPCache به php به طور قابل توجهی در بهبود عملکرد وب سایت اثر می گذارد. این روش بسیار ساده است زیرا OPCache به طور پیش فرض با هسته ی PHP همراه شده است. فقط مطمئن شوید که نسخه PHP شما بالاتر از 5.5 است، گرچه توصیه ی ما این است که از PHP 7 برای وردپرس استفاده نمایید.
4. افزونه های ذخیره سازی در حافظه ی پنهان
برای ذخیره کردن پست ها و صفحات وردپرس به عنوان فایل های ایستا (static) در حافظه ی پنهان می توانید از برخی از افزونه های ذخیره سازی کمک بگیرید. نصب پلاگین های ذخیره سازی در وردپرس مانند سایر پلاگین ها نسبتا ساده است اما ممکن است پس از نصب نیاز باشد که مراقب پیکربندی باشید. تقریبا تمام پلاگین های ذخیره سازی، مستنداتی را برای کاربر ارائه می دهند. بنابراین شما به راحتی می توانید نحوه پیکربندی پلاگین ها را فرا بگیرید.
5. Leverage Browser Caching
یکی دیگر از تکنیک های ذخیره سازی پنهان که در بهینه سازی و افزایش سرعت سایت های وردپرسی به کار گرفته می شوند Leverage Browser Caching نام دارد. زمانی که کاربر وارد سایت می شود تعدادی فایل بارگیری می شود. این فایل ها می تواند فایل های CSS ، جاوا اسکریپت و حتی تصاویر سایت مورد نظر باشد. این فایل ها در حافظه ی پنهان یا همان کش مرورگر کاربر ذخیره می شود تا در مراجعات بعدی دیگر نیازی به دانلود فایل های مذکور نداشته باشد. این فرآیند همان عاملی است که باعث می شود در اولین مراجعه زمان لود سایت بیشتر به طول می انجامد. این کار از طرفی سبب کاهش مصرف اینترنت کاربر شده و از سوی دیگر تعداد درخواست هایی که به سرور سایت ارسال می شوند را کاهش می دهد.
جهت فعال سازی این قابلیت کافیست دستورات زیر را به فایل .htaccess خود اضافه کنید :
## EXPIRES CACHING ## <IfModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresByType image/jpg "access 1 year" ExpiresByType image/jpeg "access 1 year" ExpiresByType image/gif "access 1 year" ExpiresByType image/png "access 1 year" ExpiresByType text/css "access 1 month" ExpiresByType text/html "access 1 month" ExpiresByType application/pdf "access 1 month" ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month" ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month" ExpiresByType image/x-icon "access 1 year" ExpiresDefault "access 1 month" </IfModule> ## EXPIRES CACHING ##
اگر از وب سرور Nginx به جای آپاچی استفاده می کنید دستور زیر را در بلوک سرور برای نام دامنه خود اضافه کنید:
location ~* \.(jpg|jpeg|png|gif|ico|css|js)$ { expires 365d; }
6. فشرده سازی GZIP را اضافه نمایید.
فشرده سازی Gzip برای کاهش اندازه داده های ارسالی از سرور شما ضروری است. در نوشتار فشرده سازی GZIP اطلاعات کاملی از این فشرده سازی برای شما عزیزان تهیه شده است. فعال کردن فشرده سازی Gzip نسبتا آسان است و فقط باید دستورات زیر را در فایل .htaccess خود اضافه کنید:
<IfModule mod_deflate.c> # Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml # Remove browser bugs (only needed for really old browsers) BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html Header append Vary User-Agent </IfModule>
اگر از وب سرور Nginx استفاده می کنید باید دستورات زیر را رد فایل پیکربندی Nginx کپی کنید :
gzip on; gzip_comp_level 2; gzip_http_version 1.0; gzip_proxied any; gzip_min_length 1100; gzip_buffers 16 8k; gzip_types text/plain text/html text/css application/x-javascript text/xml application/xml application/xml+rss text/javascript; # Disable for IE < 6 because there are some known problems gzip_disable "MSIE [1-6].(?!.*SV1)"; # Add a vary header for downstream proxies to avoid sending cached gzipped files to IE6 gzip_vary on;
سایر راه های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس
تمام راه هایی که در بالا به آن ها پرداختیم تنها در صورتی که از اختیار تغییر در سرور برخوردار باشید قابل انجام است. این امکان برای شما در سرور های مجازی تک کلود تعبیه شده است. اما در صورتی که از میزبانی وب اشتراکی استفاده می کنید می توانید از سایر راه هایی که در مقاله ی 13 راه ساده برای بهبود سئو در سایت های وردپرس برای شما عزیزان قرار داده ایم کمک بگیرید.