10 استراتژی بازاریابی استارت آپ ها برای رسیدن به موفقیت
راه اندازی استارت آپ و رساندن آن به مرحله ی سوددهی راه طولانی و سختی است زیرا در دنیای امروز با فراگیر شدن کسب و کار های کوچک و بزرگ رقابت در این فضا بسیار بیشتر شده است. اما این به آن معنا نیست که شانسی برای موفقیت شما وجود ندارد بلکه با طراحی استراتژی بازاریابی استارت آپ می توانید مشتریان جامعه ی هدف را به سوی خود جذب کنید.
استراتژی و راهبرد هر کسب و کار ممکن است متفاوت باشد اما در همه ی آن ها عوامل مشتری، محصول و بازار کسب و کار شما دخیل هستند. پیش از آن که به سراغ استراتژی بازاریابی استارت آپ خود بروید باید به 3 سوال کلیدی پاسخ دهید :
- مخاطب و جامعه ی هدف شما چه شخص یا اشخاصی هستند؟
- با خرید محصول شما چه سودی به مشتری می رسد؟ یا چه نیازی از مشتری را رفع می کنید؟
- ارزش پیشنهادی که شما را از سایر رقبا متمایز می کند، چیست؟
پس از یافتن پاسخ این سوالات به سراغ 10 استراتژی بازاریابی استارت آپ ها می رویم.
1. مشتریان خود را بشناسید.
برای آن که بتوانید محصول خود را به خوبی عرضه کنید باید بدانید با چه کسانی سر و کار دارید. این امر حتی بر روی تبلیغات و قیمت گذاری محصول نیز اثر دارد. پس از پیدا کردن مخاطبین باید نیاز های آنان را شناسایی کنید تا بتوانید با افزودن قابلیت های جانبی به کسب و کار خود تعداد بیشتری از نیاز های مخاطب را در قالب یک محصول رفع نمایید.
2. تنها هدف شما فروش نباشد.
همه ی ما متوجه می شویم که آیا طرف مقابلمان می خواهد فقط محصولش را به فروش برساند یا واقعا محصول پیشنهادی ارزش خرید را دارد. در برخی مواقع محصول ارزشمند است اما به علت حسی که بازاریاب یا فروشنده به ما منتقل کرده است از خرید آن صرف نظر می کنیم. همه ی انسان ها دوست دارند خرید کنند نه آن که چیزی به آن ها فروخته شود! تمرکز خود را بر افزایش کیفیت و ارزش محصول بگذارید.
3. پس از فروش مشتری را به حال خود رها نکنید.
همانطور که می دانید یکی از بهترین راه های بازاریابی تبلیغات دهان به دهان است یعنی مشتری از محصول شما راضی بوده و به اطرافیان خود پیشنهاد می دهد. این روش نه تنها هزینه ای برای شما ندارد بلکه درصد موفقیت آن رقم قابل توجهی است. یکی از مهم ترین پارامتر های رضایت مشتری پشتیبانی پس از فروش است زیرا مشتری حس می کند هدف شما فقط فروش نبوده و حتی پس از فروخته شدن محصول به او اهمیت می دهید.
4. برند سازی را فراموش نکنید.
محصول بدون برند مانند انسان بدون شناسنامه است. پیش از فروش محصول باید ابتدا خود را از طریق برندتان معرفی کنید تا زمینه ی اعتماد سازی فراهم شود. زمانی که برند شما شناخته شود دیگر نیازی به تبلیغ بابت هر محصول را ندارید تنها کافیست مردم از برند و کیفیت محصولات و یا خدمات شما راضی باشند. برای برند سازی می توانید از فضای مجازی مانند وب سایت، شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های موبایل و … کمک بگیرید.
5. شبکه های اجتماعی را از دست ندهید.
قدرت شبکه های اجتماعی در دنیای امروز غیر قابل انکار است. از کودکان تا افراد مسن همگی در این شبکه ها فعالیت می کنند. تبلیغ در این فضا اگر رایگان نباشد، هزینه ی کمی را شامل می شود. اگر در صفحه ی تجاری خود فقط تبلیغ محصول خود را بگذارید نتیجه ی خیلی خوبی نخواهید گرفت بلکه باید محتوای جذاب برای مخاطبان تهیه کنید. در مورد ششم از استراتژی بازاریابی استارت آپ ها به این موضوع دقیق تر نگاه خواهیم کرد.
6. محتوای جذاب مشتری را به سوی شما می کشاند.
محتوای خوب از چند جنبه به کسب و کار شما رونق می دهد. جنبه ی اول سئو است. همانطور که در مقاله ی 13 راه ساده برای بهبود سئو گفتیم محتوا یکی از پارامتر های مهم برای موتور های جستجو است. هر چه در موتور های جستجو رتبه ی بالاتری پیدا کنید، بیشتر دیده خواهید شد. از جنبه ی دیگر مخاطبان شما دوست ندارند که فقط تبلیغات ببینند. به عنوان مثال اگر تجهیزات ورزشی می فروشید بهتر است ویدئو یا مقالاتی تهیه کنید که در رابطه با اخبار ورزشی، نحوه ی استفاده از تجهیزات، حرکات ورزشی و … باشد.
7. مشتریان دائم خود را حفظ کنید.
پیدا کردن مشتری های جدید در هر روز کار دشواری است. بهتر است در کنار تلاش برای جذب افراد جدید، مشتری های فعلی خود را به مشتری های دائم و وفادار تبدیل کنید. این کار از طریق دادن پیشنهاد ویژه به مشتریان خاص، ایجاد باشگاه مشتریان و ارسال ایمیل یا پیام به اطلاعاتی که از مشتری خود دارید میسر می شود.
8. از ابزار های مختلف استراتژی بازاریابی استارت آپ ها استفاده کنید.
وقتی می گوییم از ابزارهای مختلف استراتژی بازاریابی استارت آپ ها استفاده کنید منظورمان این است که از تمامی پتانسیل های موجود استفاده کنید. این پتانسیل ها عبارتند از : ایمیل مارکتنیگ، موبایل مارکتینگ، وب سایت، شبکه های اجتماعی، تبلیغات سنتی و …. .تمامی این ابزار ها مکمل یکدیگر هستند و کسی موفق است که ترکیب مناسب کسب و کار خود را انتخاب کند.
9. گام های کوچک اما مطمئن بردارید.
بسیاری از کسب و کار های نوپا قربانی گام ها و اقدامات بزرگ می شوند زیرا از پس هزینه ها و ریسک های موجود بر نمی آیند. در ابتدای کار بهتر است با توجه به بودجه و کسب و کار خودتان برنامه ریزی کنید. کمپین های بازاریابی را با توجه به امکانات موجود راه اندازی کنید.
10. از افراد متخصص کمک بگیرید.
اگر تاکنون تجربه ی بازاریابی را نداشتید و راه های موجود را امتحان کردید بهتر است از افراد متخصص و مشاور کمک بگیرید زیرا هزینه ای که قرار است برای بازاریابی و تبلیغاتی که ثمر ندارند پرداخت کنید از هزینه ی دریافت مشاوره کمتر خواهد بود.
در آخر برای شما آرزوی موفقیت در کسب و کارتان را داریم. در صورت وجود انتقادات و پیشنهادات نظر خود را برای ما بنویسید.
عالییییییییییییییییی