کسب و کارمقالات

برای راه اندازی استارت آپ چه مراحلی را باید طی کنیم؟

راه اندازی استارت آپ های موفق با یک ایده ی عالی شروع می شود اما عملی کردن آن ایده قسمتی مهم است. در این مقاله ب 10 گامی که برای راه اندازی استارت آپ باید طی شود را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

همه ی افراد در طی زندگی خود حداقل یک ایده در ذهن خود دارند. اما فرق صاحبان استارت آپ با سایرین این است که عام مردم به دنبال تبدیل آن ایده به کسب و کار واقعی نمی روند.

برای راه اندازی استارت آپ چه مراحلی را باید طی کنیم؟

مهم ترین گام در راه اندازی یک استارت آپ تصمیم به آغاز کردن است. پس از آن که تصمیم خود را گرفتید و ترس از دست دادن کار روزمره ی خود را کنار گذاشتید، باید یک چک لیست از گام هایی که امروز توضیح می دهیم تهیه کنید و مراحل را به ترتیب و با موفقیت به پایان برسانید.

1. در رابطه با جامعه ی هدف خود تحقیق کنید.

تحقیق و تفکر در رابطه با جامعه ی هدف که همان بازار هدف نیز گفته می شود ، اولین کاری است که به شما نشان می دهد آیا ایده ی شما قابل اجرا هست یا خیر . از طرفی آیا یان ایده ارزش عملی شدن را دارد!

این مرحله را با نوشتن مشکلات و مسائل موجود که ایده ی شما قرار است آن ها را برطرف کند ، شروع کنید. توجه داشته باشید که حتما روی برگه یاد داشت نمایید. تصور کنید که افراد دیگری هم این ایده را در سر دارند و این به آن معناست که افراد دیگری هم به وجود یک راه حل برای این مشکل نیاز پیدا کرده اند. این افراد همانند مشتری های احتمالی شما در آینده هستند. بهتر است که به سراغ آن ها رفته و گفتگو کنید تا ببینید آیا راه حل های دیگری وجود دارند؟ اگر وجود دارند باز هم ایده ی شما کارآمد و به صرفه می باشد؟

در این مرحله تنها باید به جواب مطمئنی برای این سوال برسید که آیا ایده ی من ارزش اجرایی شدن را دارد و مشکلی را برطرف می کند؟ اگر پاسخ بله بود به سراغ مارحل بعد می رویم. تمام این مستندات تهیه شده در این بخش را نگه دارید زیرا در مرحله ی فروش یا جذب سرمایه گذار به کار خواهند آمد.

2. حق مالکیت محصول را برای خود ثبت کنید.

در دنیای امروز روزانه تعداد زیادی ایده به ذهن افراد می رسد که احتمال تشابه بسیار زیاد است. از سوی دیگر ممکن است شما طرح و ایده ی خود را برای شخص یا اشخاصی بازگو نمایید و آن شخص ایده ی شما را دزدیده و زودتر از شما با نام خودش ثبت کند. حتما حق مالکیت (حق معنوی) را ثبت کنید تا از دزدیده شدن طرح مصون بمانید. به علاوه تنها در صورت ثبت بودن قانون می تواند در هنگام بروز مشکلات از حق شما دفاع کند.

3. در رابطه با برندینگ تصمیم گیری کنید.

نام برندی که انتخاب می کنید تنها یک نام ساده نیست بلکه هویت استارت آپ شما را می سازد. علاوه بر آن که نام برند باید مرتبط باشد ، نکات دیگری همانند قابلیت به خاطر سپاری، کوتاه بودن ، عدم تشابه با سایر برندهای معروف و … نیز در نظر گرفته شوند. در انتخاب نام دقت کافی را به کار گرفته و با چند نفر دیگر مشورت کنید.

4.  دامنه ی برند خود را ثبت نمایید.

همانطور که می دانید با گسترش و فراگیر شدن استفاده از اینترنت پس از انتخاب نام برند بهتر است اقدام به خرید دامنه و ایجاد صفحات اجتماعی با نام برند خود کنید. نیازی نیست که به سرعت سایت یا شبکه های اجتماعی را فعال کنید اما سریعا دامنه و شبکه های اجتماعی را ثبت کنید تا کس دیگری آن ها را اشغال نکند.

5. موضوعاتی که با ایده ی شما مرتبط هستند را بیابید.

یکی از مواردی که می تواند سبب موفقیت شما شود این است که یک کار از صفر تا صد توسط ایده ی شما قابل انجام باشد. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی یک اپ برای فروش بلیط دارید بهتر است در کنار فروش انواع بلیط ، سایر موارد مرتبط با سفر مانند اسکان مسافرین را در اپ خود جای دهید. این کار علاوه بر سودآوری بهتر برای شما ، گستره ی مشتریان شما را افزایش می دهد. یعنی در نظر بگیرید برای مثال مذکور بسیاری از افراد با وسیله ی نقلیه ی شخصی سفر می کنند اما برای رزرو هتل نیاز به شما خواهند داشت.با توجه به توضیحات بالا شما باید فعالیت های جانبی و مرتبط با فعالیتتان را یافته و در رابطه با آن ها تحقیق و تصمیم گیری کنید.

6. بوم کسب و کار خود را بکشید.

تهیه ی بوم کسب و کار صحیح و کامل یکی از عوامل مهم در به ثمر رسیدن راه اندازی استارت آپ شما خواهد بود. با استفاده از مرحله ی اول که در بالا توضیحات آن ارائه شده است ، باید مواردی مانند : ارزش پیشنهادی ، هزینه ها ، مشتریان و … را تعیین کنید. تهیه ی بوم کسب و کار امری ساده نیست و بهتر است به منابع معتبری برای دریافت اطلاعات درباره ی بخش های مختلف بوم کسب و کار مراجعه نمایید.

این کار دید بهتری به شما می دهد تا تمامی جنبه های ایده ی کسب و کار خود را ببینید. در نهایت با استفاده از این بوم به اهداف و راه های بهینه ی رسیدن به آنان را کسف خواهید کرد.

 

7. محل کار مناسبی برای خود مشخص کنید.

منظور از محل فعالیت محیط کار صرفا فیزیکی نیست بلکه این محیط می توانید مجازی باشد. اگر قصد راه اندازی یک ایده ی بزرگ را دارید بهتر است محل کار فیزیکی مناسبی را تدارک ببینید زیرا هماهنگ کردن افراد متخصص در زمانی که همه ی آن ها در یک جا باشند بسیار ساده تر خواهد بود. داشتن محل کار مناسب می تواند در مرحله ی جذب سرمایه بسیار کمک کننده باشد زیرا سرمایه گذاران راحت تر به شما اعتماد خواهند کرد.

8. یک مشاور و راهنما برای خود در نظر بگیرید.

این مرحله برای بسیاری از علاقمندان به راه اندازی استارت آپ ممکن است که کم اهمیت جلوه کند اما وجود یک مشاور نوری است که مسیر  موفقیت را برای شما روشن می کند. شما به عنوان صاحب ایده ممکن است برخی از زوایای کار را نبینید و این خلا توسط مشاور پر می شود. علاوه بر این ها در هنگام مواجه شدن با چالش ها و مشکلات وجود یک متخصص می تواند به رد شدن از این موانع بسیار کمک کند.

9. سرمایه گذاران خوب جذب کنید.

داشتن پشتوانه ی مالی خوب بسیاری از دغدغه ها و استرس های موجود در مسیر را کاهش می دهد. اگر خود شما نمی توانید به تنهایی از پس هزینه های لازم از راه اندازی گرفته تا گسترش و تبلیغات بر بیایید ، بهتر است به سراغ جذب سرمایه گذاران بروید. برای آن که بتوانید سرمایه گذاران را متقاعد کنید که به طرح و ایده ی شما اطمینان کنند می توانید از بوم کسب و کار تهیه شده و یا نتایج تحقیقاتی که در مرحله ی اول بدست آورده اید، استفاده کنید.

پس از به پایان رساندن مراحل بالا به طور کامل و بی نقص می توانید به سراغ پیاده سازی و سپس جذب مشتری بروید. جذب مشتری از جمله مراحل سخت به شمار می رود و نیازمند استارتژی های مناسب برای بازاریابی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نسرین ولی خانی

مهندسی تکنولوژی نرم افزار در صورت نیاز به راه ارتباطی به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید. nasi.vl76@gmail.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن