آموزشمقالاتوردپرس

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

نسخه ی پشتیبان می تواند از اتفاقات ناگوار آینده جلوگیری کند. در معرفی پلاگین های ضروری وردپرس پلاگینی برای تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس معرفی کردیم اما تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی می تواند در برخی مواقع کمک کننده و حتی ضروری باشد. برای این منظور در مجموعه ی تک کلود به شما نحوه ی تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس را آموزش خواهیم داد.

 

چرا و در چه زمانی نیاز به تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی داریم؟

شما می توانید در هر زمانی یک نسخه ی پشتیبان از سایت خود بگیرید تا در مواقع ضروری سایت را بازیابی و به موقعیت قبلی خود بازگردانید. در بیشتر مواقعی که وب سایت شما مورد حمله ی هکرها قرار می گیرد یا برخی پلاگین ها با خطا روبرو می شوند اکانت مدیریت از دسترس خارج می شود. در این مواقع تهیه ی یک نسخه ی پشتیبان کامل از وب سایت نیاز است .

اما زمانی که به حساب کاربری مدیریت دسترسی ندارید چطور می توانید از پلاگین های پشتیبان گیری از وردپرس استفاده کنید؟ اینجاست که اهمیت پشتیبان گیری دستی مشخص می شود. نتیجه ی حاصل از هردو مدل پشتیبان گیری کاملا یکسان است.

 

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی با استفاده از phpMyAdmin

برای این کار از phpMyAdmin کمک خواهیم گرفت. phpMyAdmin  یک نرم افزار متن باز است که با یک رابط کاربری تحت وب مدیریت پایگاه داده های MySQL را میسر می سازد. این نرم افزار به صورت پیش فرض از قبل روی هاست های وردپرس نصب شده اند.

برای این کار ابتدا باید به پنل مدیریت هاست وردپرس وارد شوید. پس از وارد کردن پسورد و ورود به پنل مدیر بر روی phpMyAdmin که در زیر بخش پایگاه داده ها قرار دارد کلیک نمایید.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

 

پس از کلیک کردن پنجره ی مربوط به phpMyAdmin باز خواهد شد. مطمئن شوید که پایگاه داده ی وردپرس در phpMyAdmin  انتخاب شده است. اگر این چنین نیست بر روی نام پایگاه داده ی خود کلیک و آن را انتخاب نمایید. در صورتی که پایگاه داده ی مورد نظر شما انتخاب شده باشد نام جداول آن بانک را مشاهده خواهید کرد.

پس از انتخاب پایگاه داده بر روی دکمه ی export که در گوشه ی سمت راست بالای صفحه قرار گرفته است کلیک کنید.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

 

سپس از شما خواسته می شود تا روش مورد نظر خود را انتخاب نمایید. با انتخاب گزینه ی Custom  دست شما برای انجام فرآیند باز تر خواهد بود.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

 

در حالت custom شما می توانید موارد بیشتری را به دلخواه خود تنظیم کنید. در این مرحله لیست تمام جدول های مربوطه را مشاهده می کنید.

در برخی مواقع پلاگین های وردپرس جدول های خودشان را نیز اضافه می کنند . می توانید این جدول ها را از حالت انتخاب خارج کنید. اگر مطمئن نیستید کدام جدول ها مربوط به پلاگین ها هستند بهتر است تمامی جدول ها را به حالت انتخاب در آورید.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی
تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

 

به بخش output نگاهی بیاندازید . phpMyAdmin به صورت پیش فرض نتیجه ی حاصل را به صورت متن بر می گرداند. برای دریافت نتیجه به صورت فایلی باید گزینه ی ‘Save output to a file’ را فعال نمایید. برای آن که فایل را فشرده کند باید در مقابل گزینه ی compression  عبارت zipped یا gzipped انتخاب کنید. در این مرحله کار شما پایان یافته است پس در انتهای صفحه به دنبال دکمه ی ‘Go’  بگردید تا به صفحه ی بعدی هدایت شوید.

پس از گذراندن مراحل پیش PhpMyAdmin یک فایل فشرده شده با پسوندی مطابق آن چه انتخاب کرده بودید برای شما ارسال می کند.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی به همین سادگی انجام شد.

 

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی از طریق Cpanel

اغلب ارائه دهندگان هاست برتر راه های ساده تری را برای تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس فراهم می آورند. در ادامه راه آسان تیر را برای این کار به شما آموزش خواهیم داد. در صورتی که نیاز به آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل دارید کلیک کنید.

برای این کار ابتدا وراد پنل مدیریت هاست شوید و در صفحه ی پیش رو به دنبال دکمه ی backup بگردید. پس از آن که صفحه ی مربوطه را یافتید در بخش partial backups بر روی نام پایگاه داده ی خود کلیک کنید تا نسخه ی پشتیبان بارگیری شود.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی

 

لازم به ذکر است پشتیبان گیری دستی از وب سایت وردپرس راهی ساده است اما بهتر است فقط در مواقعی که دسترسی به سایر روش ها ممکن نیست از این کار استفاده کنید.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان از سایت وردپرس به صورت دستی فقط در دو زمان بسیار کاربردی و نجات دهنده است. 1. رخ دادن مشکلات از طریق ارائه دهنده ی هاست و از دست دادن داده  2. آسیب دیدن در برابر حمله ی هکر ها

اگر از طریق پلاگین هایی که برای این منظور طراحی و در دسترس عموم قرار گرفته اند ، استفاده نمایید نسخه ی پشتیبان در فضای ابری ذخیره می شود. همچنین از سوی دیگر اگر از پلاگین استفاده کنید دیگر نگرانی بابت فراموش کردن تهیه ی نسخه ی پشتیبان را نخواهید داشت. پلاگین های متعددی در این حوزه وجود دارند اما پیشنهاد مجموعه ی تک کلود پلاگین BackupBuddy می باشد. این پلاگین به صورت خودکار نسخه ی پشتیبان ار تهیه و سپس در فضاهای ابری مانند گوگل درایو ، دراپ باکس و .. ذخیره سازی می کند.

امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شود. در صورت داشتن نظر و یا پیشنهاد از طریق راه های ارتباطی موجود اقدام نمایید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نسرین ولی خانی

مهندسی تکنولوژی نرم افزار در صورت نیاز به راه ارتباطی به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید. nasi.vl76@gmail.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن