با وجود آن که وردپرس میلیون ها قابلیت و ویژگی را ارائه داده است اما کارایی های بسیاری در نرم افزار اصلی وجود ندارند. بهترین راه برای پر کردن این خلا استفاده از پلاگین های ضروری وردپرس می باشد.
پلاگین های وردپرس حدودا 4000 انتخاب در اختیار مدیران سایت ها قرار داده است که استفاده از همه ی آن ها نیاز نیست. با توجه به تعداد بالای این پلاگین ها دسته بندی آن ها به گروه های عالی ، خوب و متوسط کاری دشوار خواهد بود.
در این مقاله مجموعه ای از پلاگین های ضروری وردپرس را به شما معرفی خواهیم کرد. این پلاگین ها تمامی حوزه ها از بهینه سازی تصاویر تا امنیت و مسائل مربوط به کاربران سایت را پوشش می دهند.
1 . Hummingbird
اغلب کاربران بیش از 8 ثانیه برای بارگذاری سیات شما صبر نمی کنند و پیشنهاد گوگل برای زمان بارگذاری 2 ثانیه می باشد. اگر سایت شما با تاخیر روبرو باشد بسیاری از کاربرانتان را حتی قبل از آن که صفحه ی شما را ببینند ، از دست خواهید داد. بنابراین افزایش سرعت سایت امری حیاتی است.
نگه داشتن سایت در حافظه ی پنهان که در اصطلاح به آن caching نیز می گویند – یکی از بهترین راه ها برای افزایش سرعت بارگذاری می باشد. برای این کار می توانید از پلاگین Hummingbird استفاده نمایید. این پلاگین سایت شما را اسکن می کند و سپس نتیجه ی تحلیل را در اختیار شما می گذارد. طبق این نتیجه می توانید امتیاز خود را برای فاکتور سرعت مشاهده کنید و با چند کلیک مشکلات را بر طرف نمایید. پلاگین Hummingbird فراتر از ذخیره سازی ابری عمل می کند . این پلاگین همچنین فایل ها را کوچک ، فشرده و ادغام می سازد.
2 . W3 Total Cache
W3 Total Cache برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات در سایت های وردپرس طراحی شده است که موجب افزایش تجربه ی کاربری سایت نیز می شود. این پلاگین با کاهش تعداد دفعات دانلود کارایی سرور را بالا می برد.کاهش دفعات بارگذاری صفحات سبب افزایش کارایی کلی سایت و در نتیجه کسب رتبه ی بهتر در موتورهای جستجو و بهبود سئو می شود.
W3 Total Cache برای وب سایت های بزرگ نیز مفید است زیرا در هنگامی که ترافیک سایت بالا می باشد کارایی وب سرور را افزایش می دهد.
3 . Defender
وردپرس یک از انتخاب های محبوب برای طراحی سایت است و همین امر موجب علاقمندی هکرها به این سایت ها می شود زیرا با ساخت تنها یک ربات می توانند به میلیون ها سایت حمله کنند. لازم نیست نگران حمله ی هکر ها باشید اما چگونه؟
داشتن امنیت بالا یکی از فاکتورهای مهم هر سایتی است. اگر دفاع خوبی برای سایت خود بسازید می توانید از اطلاعات خود در برابر هکر ها محافظت نمایید. پلاگین Defender برای همین منظور تعبیه شده است. این پلاگین که یکی از پلاگین های ضروری وردپرس محسوب می شود با جستجوی آسیب پذیری و حفره های امنیتی سایت ، شما را مطلع می سازد . حتی اگر سایت شما هک شده باشد این پلاگین در پاکسازی به شما کمک می کند.
یکی دیگر از مزایای این پلاگین این است که می توانید آن را نصب کرده و به حال خود رها کنید. با دادن برنامه به آن ، به طور خودکار در بازه ی زمانی مشخص شده عملیات اسکن را آغاز می کند.
4 . Jetpack
پلاگین jetpack می تواند در لیست پلاگین های ضروری وردپرس قرار بگیرد زیرا مجموعه ای از ویژگی های قدرتمند را ارائه می کند . این ویژگی ها شامل بهبود امنیت سایت ، افزایش کارایی سایت و تعدادی ابزار برای مدیریت و تولید محتوا می باشد.
ویژگی های دیگری مانند شناسایی نظرات اسپم ، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی ، پست های مشابه ، ارسال از طریق ایمیل و … در این پلاگین قابل دسترس هستند. این پلاگین یک تم مخصوص موبایل که ریسپانسیو است و حجم بسیار کمی دارد را برای موبایل و تبلت های هوشمند ارائه کرده است.
5 . Akismet
پلاگین Akismet تمامی نظرات و کامنت های وب سایت شما را بررسی می کند تا پیام هایی که به نظر می رسد اسپم هستند را پیدا کند. این پلاگین به صورت خودکار از طریق وب سرویس Akismet تمامی کامنت ها را بازرسی می کند. تمامی نظراتی که به عنوان اسپم شناخته شده اند در لیست سابقه ها قابل رویت هستند و کامنت هایی که توسط مدیر سایت به عنوان اسپم و مجاز شناسایی شده اند در این لیست به صورت هایلایت نمایش داده می شوند.
6 . Google Analytics +
اگر به دنبال جذب مخاطب و محبوبیت میان کاربران خود هستید باید از آن که چگونه و چه زمانی کاربران از سایت شما دیدن می کنند اطلاعات کسب کنید. آنالیز های گوگل بهترین راه برای دریافت این اطلاعات هستند و هم اکنون پلاگین Google Analytics + این امکانات را به سایت های وردپرسی آورده است. با استفاده از این ابزار نه تنها می توانید تعداد بازدید ، تعداد بازدید کنندگان ، مدت زمان بازدید و موارد مشابه را ماهده کنید بلکه می توانید رفتار جامعه ی هدفتان را تجزیه و تحلیل کرده و با توجه به علایق آن ها تبلیغات و محتوای سایت خود را تنظیم نمایید .
7. Google XML Sitemaps
این پلاگین قطعا جزو پلاگین های ضروری وردپرس محسوب می شود. با استفاده از Google XML Sitemaps به راحتی نقشه ی سایت برای وب سایت وردپرسی خود بسازید . اهمیت نقشه ی سایت در مقاله ی بهبود سئو عنوان شده است. با استفاده از این نقشه موتورهای جستجو مانند گوگل ، بینگ و یاهو متوجه پست های جدیدی که در سایت قرارمی دهید ، می شوند.
8 . Contact Form 7
با بهره گیری از این افزونه می توانید فرم های متعددی را بدون کدنویسی ساخته و آن ها را مدیریت کنید. Contact Form 7 همچنین امکان شخصی سازی فرم ها را به مدیران سایت می دهد. این پلاگین از فیلترهای Akismet ، CAPTCHA و Ajax پشتیبانی می کند.
9 . Snapshot
گرفتن نسخه ی پشتیبان از سایت میتواند شما را از دردسرهایی که در آینده ممکن است اتفاق بی افتند ، نجات دهد. اگر سایت شما با شمکل روبرو شده است و یا موردحمله ی هکرها قرار گرفته اید ، نگران نباشید. تنها کافیست سایت خود را از نسخه ی پشتیبانی که قبلا تهیه کرده یاد بازگردانی کنید.
اما فرض کنید نسخه ی پشتیبان شما هم دچار مشکل شده است. در این صورت چه می کنید؟ آیا از نسخه ی پشتیبان خود پشتبان دیگری تهیه کرده اید ؟ اغلب افراد این کار را نمی کنند اما با Snapshot Pro جای نگرانی باقی نمی ماند.
این پلاگین پس از تهیه ی نسخه ی پشتیبان به شما اجازه می دهد تا آن را در جاهای مختلفی مانند : Dropbox ، آمازون S3 ، گوگل درایو و یا در کامپیوتر شخصی خود نگهداری کنید. برای جلوگیری از فراموش کردن تهیه ی نسخه ی پشتیبان می توانید برنامه ی زمانی به این افزونه بدهید تا در زمان مقرر به صورت خودکار این کار را برای شما انجام دهد.
10. Gallery
یکی از عناصر جدا نشدنی از وب سایت ها ، تصاویر هستند بنابراین پلاگین های مربوط به این رسانه در بین پلاگین های ضروری وردپرس دیده می شوند . افزونه ی Gallery دستیار مناسبی برای اضافه و ویرایش کردن تصاویر است . این پلاگین 100 درصد واکنش گرا (ریسپانسیو) می باشد. به کمک این ابزار گالری و آلبوم تصاویر را به سادگی به صفحات خود اضافه نمایید. با صرف کمترین زمان تصاویر را بارگذاری، حذف ، کپی و یا تغییر نام دهید . توضیحات مربوط به عکس و خاصیت های مربوطه را نیز می توانید از طریق Gallery ثبت کنید.